Desperta't i esmorza!

El dia 15 de març van venir unes noies estudiants del grau de Dietètica i Nutrició de la URV a fer-nos una xerrada sobre la importància d'esmorzar bé i quins són els aliments ideals per fer un àpat saludable. Els alumnes de primer estem estudiant a Salut l'alimentació saludable i ens ha ajudat a entendre millor perquè és necessari esmorzar bé al matí; és recomanable per tenir l'energia suficient per estar atents i concentrar-nos, fer esport i estudiar.


L'esmorzar el podem dividir en esmorzar a casa i menjar alguna cosa més a l'hora del pati. És important que hi hagin aquests grups d'aliments: làctics, cereals integrals (molt important) i fruita de temporada. Parlant amb les noies, ens hem donat compte que fem coses malament com per exemple: beure sucs envasats que porten molt de sucre, mengem cereals no integrals i que també porten molt de sucre, bevem xocolata en pols però l'hauríem de substituir per cacau pur, els entrepans són més saludables si fem pernil dolç o gall d'indi i evitem el fuet, el xoriço, cansalada; hem d'evitar també els dolços industrials i augmentar el consum de fruites.


Així que mireu si hem de canviar hàbits, us recomanem també que us aixequeu més d'hora per fer un bon esmorzar i venir a l'Institut ben carregats d'energia. Moltes gràcies a les noies que van venir per fer-nos veure que l'esmorzar és important!




Comentaris